Origineel Kerstpakket

Een initiatief van De Witte Raaf Ermelo

Origineel-kerstpakket.nl is een initiatief van De Witte Raaf uit Ermelo, opgericht door John Raven. 

De Witte Raaf in Ermelo is al meer dan 25 jaar hét adres voor originele relatiegeschenken, promotieartikelen, sport- en bedrijfskleding en kerstpakketten. We zijn een bevlogen leverancier van meer dan 100.000 artikelen van ruim 1500 producenten. Met onze jarenlange ervaring weten wij precies waar onze klanten behoefte aan hebben.  

Persoonlijk en doeltreffend

Wij combineren de voordelen van een zakelijke, professionele (web)winkel met de warmte van persoonlijke advisering. Bij ons hoort u altijd vertrouwde stemmen. En onze producten? Die bezorgen wij gewoon zelf. We staan voor service en kwaliteit en doen er alles aan om u met een warm en tevreden gevoel achter te laten.

Kijk ook eens op:

trots op onze klanten

In de media

Eind augustus 2017 zijn wij met De Witte Raaf van drie locaties naar 1 gegaan. We hebben daarmee al onze afdelingen in 1 pand kunnen onderbrengen. Op Ermelo van Nu verscheen over onze verhuizing een mooi artikel, met daarin ook een leuk stukje achtergrondinformatie over ons bedrijf:

Witte Raaf naar Poort van Veldzicht

“De kracht van Raven is persoonlijk advies”

ERMELO – De Witte Raaf, de specialist in onder anderen relatiegeschenken en bedrijfskleding, is afgelopen week verhuisd naar de Poort van Veldzicht in Ermelo. De bevlogen ondernemer John Raven heeft hiermee al zijn bedrijfsactiviteiten onder een dak samengebracht. Dozen met pennen, opschrijfboekjes, maar ook t-shirts en tassen zijn in dozen gepakt en verhuisd naar de Harderwijkerweg.

Raven begon in 1992 met zijn eerste handelsactiviteiten. ,,Het was meer een bijbaantje – ik werkte namelijk bij de politie – waarbij ik grenen meubelen uit Polen haalde en hier opknapte en verkocht.” Een paar jaar later kwamen de eerste pennen en aanstekers. Het begon met een spontane vraag van een klant en groeide uit tot een compleet bedrijf. Via een collega verhandelde Raven de eerste pennen met opdruk. ,,Een bestseller was het,” vertelt de Ermelose ondernemer. Raven, die het meer als een hobby zag was blij met de marge die hij eraan verdiende en de verkoop groeide gestaag. Hij bouwde daarom een bedrijfsruimte achter zijn huis waar hij De Witte Raaf kon laten groeien.

Witte Raaf

Het assortiment breidde snel uit en in Ermelo en omstreken werd De Witte Raaf het adres voor relatiegeschenken, bedrijfskleding, promotiekleding, themapakketten en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s). Waar die naam vandaan komt? ,,Vroeger had ik lang blond haar en noemden ze me Witte Raaf,” lacht de Ermeloër. Inmiddels is hij het meeste haar kwijt, maar gaat hij nog steeds iedere uitdaging aan. ,,Onze kracht is het persoonlijke advies,” legt Raven uit. Veel klanten weten het bedrijf te vinden via internet, toch kent de ondernemer veel van zijn klanten persoonlijk. Hij volgt de trends en kent de markt. Waar men vroeger veel koos voor traditionele kerstpakketten, is de klant tegenwoordig meer op zoek naar originaliteit, duurzaamheid en functionaliteit.

Overname Proson

In 2013 besloot John Raven ook de vestiging Prosonshop.nl/ bedrijfskleding en beschermingsmiddelen over te nemen. Dat gebeurde na het faillissement waarna de curator graag met Raven in gesprek ging. De ondernemer deed al zaken met Proson en het maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor hem heel vanzelfsprekend. ,,Zo kwam ook Henny van Goor bij mij in de zaak,” vertelt hij. Hij verhuist dan ook mee naar de nieuwe locatie in de Poort van Veldzicht. 

Foto: Natalie Overkamp | Ermelo van Nu
Foto: Natalie Overkamp | Ermelo van Nu

,,Op de nieuwe locatie kunnen we klanten veel beter van dienst zijn,” weet Raven. ,,Het is een mooie stap in de bedrijfsontwikkeling. Zo hebben we ons vorig jaar ook aangesloten bij Promoforgift.” Dit laatste is een coöperatieve vereniging zodat kennis gedeeld wordt, maar men kan zo ook kracht bundelen door inkoopvolume te creëren. ,,Het leuke is dat de twaalf deelnemende bedrijven allemaal hun specialiteit hebben waar anderen dan weer gebruik van kunnen maken.” Zo is men in staat een ongekend breed assortiment producten bij elkaar te brengen en is er voor ieder doel en elk budget een passend relatiegeschenk.

Nieuwe locatie

De fase dat John Raven producten verkoopt uit een schuurtje is al heel lang verleden tijd. Samen met zijn vrouw Booike, medewerkers en de hulp van vrienden en familie heeft de Ermelose ondernemer de nieuwe locatie aan de Harderwijkerweg 141a een eigen uitstraling gegeven. De kantoren aan de Koperwiek en de Paul Krügerweg zijn ontkoppeld en iedereen is vanaf nu welkom aan de achterzijde van de Poort van Veldzicht, het nieuwe pand van De Witte Raaf.

Bron: https://ermelovannu.nl/ondernemend/6472-witte-raaf-naar-poort-van-veldzicht