Gratis bezorging op 1 adres in Harderwijk, Ermelo en Putten   Altijd gratis bezorging vanaf € 1000 ex btw    Bezorging op huisadressen mogelijk   Ruim 30 jaar ervaring   

Bezorging op huisadressen mogelijk
Betalen per factuur Ruim 25 jaar ervaring 

Gratis bezorging Harderwijk, Ermelo en Putten Altijd gratis bezorging vanaf € 750 ex btw
Bezorging huisadressen mogelijk  Ruim 25 jaar ervaring   

Welke kleur heeft jouw kerstpakket?

Bij het samenstellen van een kerstpakket zijn er vele factoren die de keuze beïnvloeden en is het van belang om rekening te houden met wie de ontvanger is. Tenslotte is het doel om uw waardering over te brengen aan uw medewerker of relatie.

Naast de keuze voor de juiste producten is de uitstraling van het geschenk ook een belangrijke factor. Dit geldt zowel voor de verpakking als de producten zelf. Zorg dat het kerstpakket er goed uitziet, het is het eerste wat de ontvanger van het pakket ziet. Neem daarom de tijd om een mooie verpakking te kiezen die past bij wat je naar de ontvanger wilt uitstralen.

De uitstraling van het pakket wordt vooral bepaald door:

  • Soort producten (food, non-food, wel of geen alcohol)
  • Keuze voor een bepaald thema (reizen, koken, MVO, landen)
  • Kleur van producten en verpakking

Wat is de invloed van kleur?

Hoewel vaak onderschat is de kleur van het kerstpakket een belangrijke factor bij de keuze van het kerstpakket. De kleuren hebben vaak een relatie tot bepaalde emoties en waarden en kunnen daarbij bijdragen aan het beeld dat mensen van het bedrijf hebben. Een belangrijke reden om hier bewust mee om te gaan. Ook de ontvanger van het kerstpakket zal bij bepaalde kleuren onbewust worden beïnvloed. Hieronder de meest gekozen kleuren en de waarde die zij voor het kerstpakket kunnen hebben.

Rood en zilver
Rood en zilver zijn, traditioneel gezien, de kleuren die voor veel mensen de meeste associatie met Kerst hebben. Deze kleuren worden zowel individueel als in combinatie, eventueel aangevuld met de kleur goud, gekozen om het kerstpakket en/of de producten een klassieke maar toch opvallende uitstraling te geven.

Zwart
Kerstpakketten met een mix van zwarte en anders gekleurde producten geven het geschenk vaak een krachtige uitstraling met diepte. Wordt er gekozen voor zwart in combinatie met goud of zilver dat zal het pakket vooral een luxe uitstraling hebben. Zwart is een neutrale kleur en kan daarom met iedere andere kleur worden gecombineerd.

Blauw
De laatste jaren wordt voor de producten in het pakket steeds meer voor de kleur blauw gekozen. Vaak ook in combinatie met bijvoorbeeld warm wit en bruin. Vooral lichtblauw is populair omdat deze kleur vriendelijkheid, betrouwbaarheid en rust uitstraalt. Denk bij het laatste maar eens aan lucht en water, beiden blauw van kleur. Omdat bruin de kleur is van de aarde en de natuur is deze prachtig te combineren lichtblauw.

Groen
Zijn de producten in het kerstpakket hoofdzakelijk in de kleur groen dan wordt dit al gauw geassocieerd met natuurlijke, veelal biologische, producten. Daarnaast wordt groen vaak gebruikt door organisaties die veel waarde hechten aan bewust en verantwoord ondernemen (o.a. Rainforest en Beter Leven). De kleur geeft rust, werkt kalmerend en staat voor natuur, groei, leven en frisheid.

Een bewuste keuze!

Neem bij het uitzoeken van de kerstpakketten de tijd om een keuze te maken uit een bepaald thema en/of een specifieke kleur. De ontvanger zal zeker zien dat er aandacht aan het geschenk is besteed en is vaak al blij voordat het kerstpakket thuis wordt uitgepakt. Hierdoor bereikt u precies wat de bedoeling van het pakket is: waardering geven aan uw medewerker of relatie.

De waardering van origineel-kerstpakket.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 22 reviews.
Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?