Gratis bezorging op 1 adres in Harderwijk, Ermelo en Putten   Altijd gratis bezorging vanaf € 1000 ex btw    Bezorging op huisadressen mogelijk   Ruim 30 jaar ervaring   

Bezorging op huisadressen mogelijk
Betalen per factuur Ruim 25 jaar ervaring 

Gratis bezorging Harderwijk, Ermelo en Putten Altijd gratis bezorging vanaf € 750 ex btw
Bezorging huisadressen mogelijk  Ruim 25 jaar ervaring   

Ik wil mijn medewerkers een kerstpakket geven. Mag dat?

Natuurlijk mag dat! Het is juist goed om bij feestdagen en andere gelegenheden uw medewerkers een blijk van waardering te geven. Het schenken van een kerstpakket als cadeau kent daarbij al een eeuwenoude traditie.

Als u besluit om uw medewerkers een kerstpakket te geven is het voor u als werkgever van belang hoe de belastingdienst hiermee omgaat.
Sinds 2015 is de werkkostenregeling (WKR) van kracht waarin de fiscale aspecten rond het geven van geschenken aan uw medewerkers zijn vastgelegd. Met deze WKR zijn het aantal regels en bepalingen (29) waar tot dan rekening gehouden moest worden aanzienlijk verminderd. Er is nu nog maar één regel, de WKR. Binnen de werkkostenregeling zijn twee aspecten waarmee rekening moet worden gehouden, nl:

  • Totale fiscale loonsom
  • Gebruikelijkheidstoets

De totale fiscale loonsom is de totale loonsom van uw voltallige personeel.
Bij de gebruikelijkheidstoets wordt gekeken naar de “gebruikelijkheid” binnen uw organisatie en de branche. Als het bedrag van de vergoedingen/verstrekkingen meer dan 30% afwijken van het gemiddelde dan wordt dat niet door de fiscus geaccepteerd.

Wat is er veranderd?

Tot 2015 werd over elke gift standaard een naheffing van 20% berekend. Daarnaast mocht maximaal € 70,-aan een kerstpakket worden besteed.
Met de intrede van de werkkostenregeling betaal je wanneer je binnen je belastingvrije ruimte blijft niets extra. Kom je wel boven de vrije ruimte dan moet er over het meerdere een eindheffing van 80% worden betaald. Deze nieuwe regeling maakt het in de meeste gevallen veel aantrekkelijker om uw werknemers een cadeau te schenken.

Voorbeeld

Om u meer inzicht te geven hoe de WKR werkt volgt hieronder een voorbeeld van een bedrijf met 65 medewerkers en een gemiddelde loonsom van € 32.850,-:

  • De totale fiscale loonsom (65 medewerkers x gem. loonsom van € 32.850,-)    € 2.135.250,-
  • Vrije ruimte voor onbelaste vergoedingen is 1,2% van € 2.135.250,-                      € 25.623,-
  • U mag per jaar per medewerker onbelast vergoeden/verstrekken                               € 394,-

Informeer bij uw accountant

Met de komst van de WKR is het verstrekken van kerstpakketten een stuk eenvoudiger geworden. Ondanks deze vereenvoudiging blijft het altijd verstandig om vooraf te overleggen met uw accountant. Zo voorkomt u vervelende verrassingen achteraf. Uw accountant is en blijft de specialist op fiscaal gebied, hij is volledig op de hoogte van uw situatie en de regels die voor u van toepassing zijn.
Daarnaast kunt u altijd de bron raadplegen door naar de website van de rijksoverheid of de belastingdienst te gaan. Daar is ook alle informatie m.b.t. de mogelijkheden voor onbelaste vergoedingen en verstrekkingen na te lezen.Logo Belastingdienst | Origineel Kerstpakket | De Witte Raaf

De bovenstaande informatie over de verstrekking van kerstpakketten en de fiscale aspecten hiervan (werkkostenregeling) is puur informatief en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

De waardering van origineel-kerstpakket.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 22 reviews.
Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?